Luchtige eiwitpannenkoeken
kCal 520 Eiwit 31 Vet 14 Koolh. 68
Ingrediënten
1 portie1 scoop eiwitpoeder~30 g
120 ml Amandelmelk
40 g Tarwebloem
½ tl Bakpoeder~2.5 g
2 el Agavesiroop~44 g
1 el Boter (plantaardig)~14 g
Stappen
- Meng in een grote bak eiwitpoeder, tarwebloem en bakpoeder. Meng beetje bij beetje de amandelmelk erdoorheen om klonteren te voorkomen, tot een dik beslag. Voeg zo nodig extra water en zout naar smaak toe.
- Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe een deel van de boter erin. Als de boter gesmolten is, bak drie pannenkoekjes per keer tot er bovenop belletjes ontstaan (2 min.). Flip ze met een spatel en bak nog eens 2 min.
- Beschenk de pannenkoekjes met de agavesiroop.
Let op: Het totaal van 1 el boter dien je te verdelen over alle pannenkoekjes (2-6 stuks) die je gaat bakken.
Tips:
- Voeg kaneel toe aan het beslag.
- Vervang agavesiroop door dezelfde hoeveelheid ahornsiroop.
- Voeg voor extra verzadiging wat geraspte courgette aan het beslag toe, of beleg pannenkoekjes met wat aardbeischijfjes.
Geef een antwoord