Havermout met appel uit de oven
kCal 479 Eiwit 28 Vet 18 Koolh. 57
Ingrediënten
1 portie1 tl Kaneel~3 g
1 el Rozijnen~15 g
½ el Roomboter~7 g
3 el Amandelen, geroosterd~27 g
2 el Havermout (fijne vlokken)~14 g
100 g Kwark (mager)
½ scoop Eiwitpoeder~15 g
1 Appel (middelgroot)~182 g
Stappen
- Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de appel in blokjes van 1cm. Meng de appel en rozijnen en de helft van de kaneel en verdeel over een ovenschaal.
- Hak de amandelen grof. Smelt de roomboter in een kleine pan en meng de rest van de kaneel, amandelen en havermout erdoorheen. Verdeel over het appel-mengsel en doe 15 min. in de oven.
- Meng de kwark en eiwitpoeder en serveer.
Geef een antwoord